ABB Industrigymnasium

Från Wikipedia
(Omdirigerad från ABB industrigymnasium)
Hoppa till: navigering, sök
Tredjeringare på ABB Industrigymnasium, 2005.

ABB Industrigymnasium startades i Västerås (1994) och Ludvika (1995) av företaget ABB med syftet att säkra kompetensförsörjningen i verksamheten. Under åren har skolornas popularitet ökat och har under många år haft fler sökande än platser.

År 2002 lämnade ABB huvudmannaskapet för skolorna till Svenska Kunskapshusen AB. I juli 2003 togs ägandet över av personalen på de båda skolorna, och det nya företaget fick namnet Industritekniska Gymnasiet Bergslagen AB.

År 2009 öppnades ABB Industrigymnasium i Sala med ett specialinriktat energiprogram. Skolan i Sala har ett mycket nära samarbete med näringslivet på orten.

Perioden 2014-2015 var ett av ABB Industrigymnasiums mest framgångsrika år i Ung Företagsamhet. Under den regionala UF-mässan i Västmanland tog ABB Industrigymnasium hem totalt 25[1] priser, varav nio förstaplatser. Sex av dessa ger en plats i SM i Ung Företagsamhet i Stockholm, maj 2015.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Resultat från regionala UF-mässan i Västmanland”. http://www.ungforetagsamhet.se/vastmanland/vinnare-entreprenorskap-pa-riktigt-vastmanlands-regionala-uf-massa-2015. Läst 31 Mars 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]