Advokaterna

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Advokaterna
Originaltitel The Practice
Genre Drama
Skapad av David E. Kelley
Medverkande Dylan McDermott
Kelli Williams
Camryn Manheim
Lara Flynn Boyle
Marla Sokoloff
Jessica Capshaw
Michael Badalucco
James Spader
Antal avsnitt 168
Antal säsonger 8
Land USA
Språk Engelska
Sändning
Originalkanal ABC
Originalvisning 1997 - 2004

Advokaterna, engelska The Practice, är en amerikansk TV-serie från 1997-2004. Serien kretsar kring en advokatbyrå i Boston, Massachusetts. I huvudrollerna ses bland andra Dylan McDermott, Kelli Williams, Camryn Manheim, Lara Flynn Boyle, Marla Sokoloff, Jessica Capshaw, Michael Badalucco och James Spader (2003-2004). Serien belönades med en Emmy Award för bästa dramaserie såväl 1997 som 1998 och även skådespelarprestationer i serien har Emmy-belönats.

Serien skapades av David E. Kelley, som också har jobbat med tv-serier som Lagens änglar, Ally McBeal, Chicago Hope och Boston Public samt Boston Legal, som är en spin-off från "Advokaterna".

"Advokaternas" grundare David. E Kelley arbetade tidigare som advokat. Men efter tre år på en advokatbyrån hoppade han av och satte in siktet på att bli manusförfattare. Nu är han bland de mest hyllade inom branschen. Det blev ändå användning för juristkunskaperna, eftersom han har meriter för till exempel tv-serierna Advokaterna och Ally McBeal, som båda handlar om advokater.

Som sagt David gjorde ju också tittarsuccen Ally McBeal. Men det var inte bara han som förekom i samarbete med programmet, utan Dylan McDermott som spelar Bobby Donnel i Advokaterna har haft en gästroll i Ally McBeal. Då som karaktären Bobby Donell.

En annan uppmärksammad skådespelerska är Camryn Manheim. Hon är känd för sin roll som Ellenor Frutt i The Practice men också för att ha en roll i Ghost Whisperer.