Aggressive Inline

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Aggressive Inline är en inlinessport där man gör trick såsom grinds, snurrar och volter. Sporten är liten i Sverige, dock finns det ett fåtal svenskar sponsrade av utländska inlinesföretag. De flesta skateboardparker i Sverige brukar inhysa en större eller mindre grupp inlinesåkare.

Aggressive Inline är en extremsport i samma genre som till exempel skateboard och BMX, och man använder ungefär samma saker som hjälpmedel för att utföra tricken. Aggressive inlines är ingen stor sport men fram till 2004 så var det med på Xgames. Aggressive inlines är en inline som är specialgjord för att tåla mer. Därav namnet aggressive inlines, de ska hålla för riktigt höga hopp med mer aggressiva landningar etc.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Sporten fick sitt fäste i Sverige runt tidigt 90-tal. Sporten var som störst i Sverige runt 97-98 också då som sporten var som störst i världen. Aggressiveåkarna blev allt duktigare och tävlingsverksamheten började få ordentlig organisation med hjälp av This (Svenska Aggressiveåkarnas medlemsförening). Dessutom fick landet besök av två av dåtidens bästa åkare http://en.wikipedia.org/wiki/Arlo_Eisenberg och Randy Spizer. De besökte i slutet av april 1997 Ängelholm Oneoff, Falkenberg Oneoff, Göteborg Välen och Stockholm Riddarfjorden Humlegården.

Svenska inlineproffs 1990-tal[redigera | redigera wikitext]

Under perioden 1992-1999 var många inlineåkare sponsrade och åkte som proffs på tävlingar och uppvisningar.