Ale Möller Band

Från Wikipedia
Ale Möller Band på GrammisgalanCirkus i Stockholm den 20 februari 2013.

Ale Möller Band, svenskt världsmusikband med en brokig skara musiker från olika kulturer. Bandet leds av den svenska folkmusiklegenden Ale Möller.

Ale Möller Band är det utpräglade livebandet vars första platta Bodjal som utkom 2004 blev en hyllad Grammisvinnare. Det som kan skapas framför en hängiven publik kan aldrig göras på samma sätt i en studio. Där letar bandet i stället efter det befriade tillstånd som kan uppstå när man spelar runt köksbordet, alltså det som tillåter en musikant att ta fram nerven i spelet. Det är just den kökskänslan Ale Möller sökt efter i arbetet med gruppens andra cd Djef djel som släpptes den 22 mars 2007.

Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

Bandets sex medlemmar har nu arbetat tillsammans i snart tio år och turnerar ihop under stora delar av året. Nytt material tillkommer på scener, i replokaler och på hotellrum. Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte nödvändigtvis bottnar direkt i de enskilda individernas bakgrund, utan mer i medlemmarnas egen styrka som musikanter.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Ale Möller kontaktas lämpligast genom For Exclusive Artist Representation.