Alexandra Zazzi

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Alexandra Zazzi på Bokmässan 2009.

Maria Alexandra Paula Louise Jademyr Zazzi, född 7 juni 1966 och uppvuxen i Rapallo i Italien, är en svensk kock och journalist. Hon är också den första kvinnliga vinnaren av dokusåpan Expedition Robinson.

Zazzi har efter Expedition Robinson varit programledare för matprogrammet KöketTV4 och Meny i Sveriges Radio P1. Dessutom har hon varit reporter i Spårlöst försvunnen i TV3, samt medverkat i många andra radio- och tv-program. Zazzi skriver om mat och gör reportage för ett flertal tidningar. Hon är krönikör för Göteborgs-Posten och frilansande matskribent för diverse tidningar.Varje lördag pratar hon matklassiker i P4- extra.

Alexandra är engagerad i diverse välgörenhetsorganisationer och sommaren 2014 kommer hon att cykla till Paris för Barncancerfonden.

För Stadsmissionen springer hon årligen Göteborgsvarvet och serverar sin tomatsoppa vid målområdet.

2014 är ett tufft år för en hel del utrotningshotade djur. Alexandra är tillsammans med ett flertal andra en ambassadör för att upplysa om hur man kan försöka göra skillnad http://theperfectworldfoundation.org/project/save-the-rhino/ambassadors/

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Priser och utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]