Amon Amarth

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Amon Amarth
Amon Amarth Summerbreeze2007 02.jpg
Tyskland 2007
Bakgrund Tumba
 Sverige
Genre(r) Melodisk death metal
År som aktiva 1992 - idag
Skivbolag Metal Blade
Webbplats Officiell webbplats
Officiell MySpace
Medlemmar
Johan Hegg
Ted Lundström
Olavi Mikkonen
Johan Söderberg
Fredrik Andersson
Tidigare medlemmar
Anders Hansson
Nico Kaukinen
Martin Lopez

Amon Amarth är ett svenskt melodiskt death metal-band som bildades 1992 i Tumba. Bandets debutalbum, Sorrow Throughout the Nine Worlds gavs ut 1996. Bandets låtar handlar ofta om vikingar och den nordiska mytologin, men bandet klassificerar sig inte som ett viking metal-band[1]

Historia[redigera | redigera wikitext]

Föregångare till Amon Amarth var ett band som kallades för Scum, som existerade 1991 och hann släppa demon Demo 1 under samma år. Bandet var namngivet efter en skiva av gruppen Napalm Death. När bandmedlemmarna träffade nuvarande sångaren Johan Hegg lades bandet ner och man valde att starta ett nytt band, och gav det namn efter domedagsberget Amon Amarth i Tolkiens universum. Det var också då den nuvarande inriktningen på låttexter med influenser från vikingatid och asamytologi tog fart.

Under det nuvarande namnet hann man släppa ytterligare två demos, Thor Arise och The Arrival of the Fimbul Winter, innan man fick kontrakt med skivbolaget Pulverised från Singapore. Debutalbumet Sorrow Throughout the Nine Worlds släpptes i april 1996. I juni samma år valde originaltrummisen att lämna bandet och han ersattes av Martin Lopez som sedermera kom att spela trummor i Opeth. I samband med inspelningen av andra albumet The Avenger gjordes också de senaste förändringarna i gruppens sättning då Martin Lopez och Anders Hansson lämnade bandet [2].

Bandets senaste skiva är döpt till Deceiver of the Gods och släpptes 25 juni 2013. Skivbolaget är som tidigare Metal Blade.

.

Johan Söderberg och Johan Hegg.

Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

Tidigare medlemmar[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

CD[redigera | redigera wikitext]

DVD[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Intervju med Johan Hegg
  2. ^ Officiell webbplats

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]