Anger Management (TV-serie)

Från Wikipedia
Anger Management
AngerManagement.png
OriginaltitelAnger Management
GenreSitcom
Skapad avBruce Helford
MedverkandeCharlie Sheen
Selma Blair
Antal avsnitt100
Längd (per avsnitt)22
Antal säsonger5
LandUSA
SpråkEngelska
Sändning
OriginalkanalFX
Originalvisning28 juni 2012-22 december 2014
StatusAvslutad
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Anger Management var en amerikansk TV-serie från 2012. Första avsnittet sändes i TV-kanalen FX den 28 juni 2012. I Sveriges visades det första avsnittet den 27 augusti 2012 på TV6. [1] Serien är baserad på långfilmen Anger Management från 2003. I TV-serien spelar Charlie Sheen den roll som Jack Nicholson hade i filmen.[2][3] Serien avslutades efter avsnitt 100 den 22 december 2014.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den före detta professionelle basebollspelaren Charlie Goodson har sadlat om och blivit terapeut med specialitet att behandla människor som har problem med ilska. Han upptäcker dock att han själv emellanåt har problem med att behärska sitt humör, och börjar därför själv att gå i terapi hos sin kollega, vän och älskarinna Kate.

Skådespelare (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Kuriosa[redigera | redigera wikitext]

Sheens karaktär i serien gör under seriens lopp många referenser till Sheens tidigare karaktär i Two and a half men, som vid ett tillfälle då Sheen har en skjorta som liknar Charlie Harpers men säger att den "håller inte längre", därefter kastar han den och säger "chuck it" , en referens till forne chefen Chuck Lorre.

Referenser[redigera | redigera wikitext]