Australiska armén

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den australiska flaggan är även en symbol för armén.
Två australiska soldater leder en kolonn med amerikanska soldater under en gemensam övning i Australien.

Australiska armén (engelska: Australian Army), är det australiska försvarets landstridskrafter. Medan australiska soldater har varit inblandade i ett antal konflikter runt om i världen har det australiska territoriet bara utsatts för direkta angrepp under Andra världskriget.

Armén har traditionellt strukturerats som en styrka med lätt infanteri. Detta har ändrats något de senaste åren där en ökat vikt lagts på motoriserade och mekaniserade enheter. Två av de sju reguljära infanteribataljonerna mekaniseras (med den uppgraderade M113 APC) och två motoriseras (med Bushmaster). Trots detta kommer de motoriserade och mekaniserade bataljonerna träna med en prioritering mot närstrid och betona kapacitet att patrullera och utföra liknande uppdrag utan fordon, vilket bevarar det australiska traditionella tankesättet.

Den australiska armén har alltid tränat i nära samarbete med de amerikanska och brittiska styrkorna och är väl utrustade för att samverka med dessa. Försvarssamarbetet ses som närmare nu än det har varit vid någon tidpunkt sedan Vietnamkriget. På grund av Australiens relativt lilla befolkning utgör armén normalt sett en liten del av internationella operationer.

Under budgetåret 2007-08 hade armén en genomsnittlig styrka på 42 503, varav 26 611 permanenta och 15 892 i reservstyrkor (deltid).[1] Men på grund av förändringar i rekryteringsprocessen var den senaste siffran under 2009 totalt 58 000 reguljära- och reservstyrkor.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Australian Army
  1. ^ Australian Department of Defence (2008). Pages 99–100.
  2. ^ http://digital.realviewtechnologies.com/default.aspx?xml=defencenews_army.xml

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]