Baade 152

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Prototyperna 152/I V1 och 152/II V4.

Baade 152 (även BB-152 och B-152), var ett jetdrivet fyrmotorigt passagerarflygplan som utvecklades under ledning av den östtyska ingenjören Brunolf Baade och tillverkades av VEB Flugzeugwerke Dresden. Det var det första i Tyskland utvecklade jetpassagerarplanet och det viktigaste flygplansprojektet som genomfördes i Östtyskland. Fyra prototyper togs fram men projektet lades ner 1961 innan någon serietillverkning startat.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Projektet har sin bakgrund i en grupp ingenjörer som tvångsrekryterades från Tyskland till Sovjetunionen efter andra världskriget. De arbetade med utvecklingen av ett plan, 15.2. De återvände till Östtyskland 1949 och fortsatte med utvecklingsarbetet och planet fick 1955 beteckningen 152. Brunolf Baade blev nu chef för projektet. Han hade tidigare lett utvecklingsavdelningen vid Junkers i Dessau.

Konstruktion[redigera | redigera wikitext]

Konstruktionen var okonventionell med de fyra jetmotorerna under vingarna i par om två på samma motorfäste samt med infällbara stödhjul längst ut på vingspetsarna. I nosen satt ett hjulpar och längre bak på plankroppen ett dubbelt hjulpar. Flygplanet hade glasnos.

Nedläggning av projektet[redigera | redigera wikitext]

Vid den andra provflygningen havererade prototypen, fyra människor omkom och projektet lades ner bl.a efter att huvudkonstruktören flytt till Västtyskland, en andra prototyp byggdes med annan sorts lösning på hjuluppsättningen, dom infälldbara hjulen sattes fast i motorerna precis som på Il 28 och stödhjulen var borttagna ifrån vingspetsarna. Det östtyska flygbolaget Interflug som hade visat intresse för flygplanstypen köpte istället sovjetiska och tjeckoslovakiska plan som Tupolev Tu-124.