Ban Bang Bao

Från Wikipedia

Ban Bang Bao är en by på ön Ko Chang i Thailand. Prefixet Ban anger att den är ett eget distrikt i den lokala förvaltningen. Ursprungligen var Bang Bao ett fiskarsamhälle, och byn är fortfarande till stor del beroende av fisket, och det har också präglat hela byn. Den har gradvis vuxit längs en brygga ut i en skyddad havsvik. På senare år har bryggan byggts ut och är numera en förtöjningsplats inte bara för fiskebåtar, utan också för touringboats och dykbåtar.

Byn ligger vackert och har ett skyddat läge i sydvästra delen av Koh Chang. Den har utpräglade tidvattenskillnader. Vattnet kring byn är förmodligen inte lämpligt för bad. En hel del av avlopp och skräp hamnar där. Cirka 1,5 kilometer längre mot öns sydspets finns närmaste lämpliga badstrand. Den är lite besökt och långgrund.

Bang Bao har under senare år blivit ett turistmål, av flera skäl: för sitt pittoreska läge mitt i en vacker havsvik, som utgångspunkt för båtfärder till andra öar i Koh Chang Marine Reserve, dykbåtar med mera. Dessutom finns ett stort antal butiker, somliga med unikt utbud. Det finns också flera restauranger, den färska fisken och skaldjuren gör dem till några av Thailands bästa. Där finns många ställen för besökare att bo, allt från mycket enkla hus till lyxigare boenden. Nöjeslivet är begränsat. Det mesta stänger före midnatt.