Bennington, Vermont

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Bennington High School, Bennington VT.jpg

Bennington, kommun (town) i Bennington County i delstaten Vermont, USA med cirka 15 737 invånare (2000). Bennington är administrativ huvudort (county seat) i Bennington County.

Bennington blev ökänt i amerikanska media i samband med att minst fem personer i området på ett helt oförklarligt sätt försvann mellan 1942 och 1950. Samtliga försvinnanden skedde i vildmarksområdet Glastenbury Mountain strax norr om Bennington och endast en av de försvunna personerna hittades senare död. Samtliga övriga är ännu spårlöst försvunna. Den största massmediala uppmärksamheten väckte fallet med den 18-åriga Paula Jean Welden, student vid det exklusiva Bennington College, som försvann den 1 december 1946 i samband med en fotvandring på vandringsleden Long Trail i Glastenbury Mountain. Trots omfattande eftersökningar är fallet, liksom de övriga, ännu fullständigt olöst. Försvinnandena har kommit att ge området namnet Benningtontriangeln.

Orten är även känd för Slaget vid Bennington (The Battle of Bennington), som ägde rum den 16 augusti 1777 när 2000 kolonialister kämpade mot 1000 brittiska soldater. Ett av världens största krigsmonument, det 100 meter höga Bennington Battle Monument, påminner om slaget.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]