Billy Idol

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Billy Idol, 2003

Billy Idol, eg. William Michael Albert Broad, född 30 november 1955 i Stanmore, nordvästra London, är en brittisk sångare inom punk, poprock och hårdrock.

Han fick sitt genombrott som sångare i gruppen Generation X men det är som soloartist han skördat sina stora framgångar. Bland en räcka hits under 1980-talet märks sådana som: "Dancing With Myself", "White Wedding", "Rebel Yell" och "Eyes Without A Face".

Han har sålt tre platina och en dubbelplatina. Hans musik kännetecknas av rak och ganska rå rock'n'roll med tydliga influenser från rockabillyartister som Eddie Cochran. År 2005 var Billy Idol åter i ropet med en ny skiva, Devil's Playground, och en världsturné. Billy Idol har fortsatt sen dess att turnera världen över med en ny banduppsättning med bl.a. gitarristen Steve Stevens. År 2010 lades även Billy Morrison till som andregitarrist, före det så har Billy Idol alltid bara haft en gitarrist i sitt liveband.

Billy Idol håller för närvarande på att göra ett nytt album som ska heta Kings and Queens of the Underground, vilket planeras att släppas under hösten 2014. Han skriver även en självbiografi bok, som ska att heta Dancing With Myself.

Han är vegetarian.[1]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Fakta