Club Dread

Från Wikipedia
Club Dread
GenreKomedi
Skräck
RegissörJay Chandrasekhar
ProducentRichard Perello
ManusJay Chandrasekhar
Kevin Heffernan
SkådespelareBill Paxton
Kevin Heffernan
Brittany Daniel
OriginalmusikNathan Barr
FotografLawrence Sher
KlippningRyan Folsey
Premiär27 februari 2004
(USA)
Speltid104 min
LandUSA USA
SpråkEngelska
IMDb Elonet

Club Dread är en amerikansk skräckkomedi från 2004. Den är regisserad av Jay Chandrasekhar och skriven av Kevin Heffernan och Jay Chandrasekhar.[1]

Rollista[redigera | redigera wikitext]

  Bill Paxton  –  Coconut Pete
  Kevin Heffernan  –  Lars
  Brittany Daniel  –  Jenny
  Steve Lemme  –  Juan
  Jordan Ladd  –  Penelope
  Jay Chandrasekhar  –  Putman
  Paul Soter  –  Dave
  Erik Stolhanske  –  Sam
  Greg Cipes  –  Trevor
  M.C. Gainey  –  Hank
  Lindsay Price  –  Yu
  Samm Levine  –  Dirk
  Julio Bekhor  –  Carlos

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen sägs i filmen utspela sig på en tropisk ö tillhörande Costa Rica men privatägd av birollsinnehavaren Coconut Pete. Filmen börjar i en senare parallell scen där tre personer på fest-ön blir mördade. Följande scenerna är i kronologisk ordning. Vilket börjar med att partybåten anländer med Lars och ett grupp festande ungdomar. Därefter går handlingen sin gilla gång, där mördaren mördar ö-personalen en efter en medan de festande ungdomarna ovetandes festar vidare. Samtidigt försöker de levande i ö-personalen lista ut vem mördaren bland dem är. Filmen avslutas med att mördarens identitet röjs och efter ett långt kämpande mot den nästan övermänsklige mördaren förgörs mördaren. Varpå de två överlevande från ö-personalen seglar iväg i solnedgången tillsammans med en av partygästerna.

Kritik[redigera | redigera wikitext]

Filmen har inte bemötts av någon fantastisk kritik. Många har svårt att förstå vilken genre filmen tillhör. Många egna idéer om vad filmen borde ha haft för att vara bra. Vissa vill jämföra denna film med den överdrivna Scary Movie - filmserien. Något måste ändå sägas om de väldigt många fina scener i filmen. Det är onekligen en okomplicerad skräckkomedi iscensatt i ett ö-paradis. Det är inte en film för den som söker intrikata handlingar med många ledtrådar och tragiska livshistorier, men väl en film för den som söker en lättsam skräckfilm med inslag av enkel komik och lättklädda kvinnor i en underbar tropisk ö-atmopsfär.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0331953/ | 2011-02-20, 16:39:01

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]