Conn Iggulden

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Conn Iggulden, född 1971, är en brittisk författare som är känd för romanserierna Kejsaren och Erövraren. Han studerade engelska vid University of London varefter han var verksam som lektor i engelska i sju år tills han övergick till att vara författare på heltid. Han är gift, har tre barn och är bosatt i Hertfordshire i England.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Kejsaren[redigera | redigera wikitext]

Kejsaren är en serie om fem böcker. Serien skildrar den unge Gajus Julius Caesars liv, från åtta års ålder till mordet på honom vid 55 års ålder. Serien anses tillhöra genren historisk skönlitteratur då Conn Iggulden har hittat på och ändrat olika saker för att få böckerna att smälta samman. Bland annat omkommer både Caesars förebild och släkting Gajus Marius och dennes ärkefiende Cornelius Sulla i våldsamma intriger medan de i verkligheten dog vid relativt hög ålder av alkoholrelaterade orsaker. Även om historien i böckerna huvudsakligen grundar sig på historiska händelser har serien kritiserats för att befinna sig långt ifrån facklitteratur. Klyftan överbryggs dock mot slutet, då det främst är överflödiga händelser som är borttagna för längdens skull.

 1. Roms portar (2003)
 2. Kungars död (2004)
 3. Svärdens fält (2005)
 4. Krigets gudar (2006)
 5. Gudarnas blod (2014)

Erövraren[redigera | redigera wikitext]

Erövraren avhandlar främst Djingis khans liv medan den fjärde boken handlar om hans arvtagare Ögedeis tid vid makten. Serien Erövraren omfattar fem böcker. Liksom i Kejsaren har åtskilliga händelser förenklats eller förändrats, medan detta avstånd, liksom antalet fiktiva karaktärer är betydligt mindre.

 1. Stäppens krigare (2007)
 2. Bågens mästare (2008)
 3. Bergens väktare (2009)
 4. Silvrets rike (2010)
 5. Dynastins arvinge (2011)

Rosornas Krig[redigera | redigera wikitext]

 1. Stormfågel (2014)

Dangerous Books[redigera | redigera wikitext]

Alla dessa böcker är skrivna av både Conn och Hal Iggulden.

Andra böcker[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]