Crewe Alexandra FC

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Crewe Alexandra FC
Grundinformation
Grundad 1877
Fullständigt namn Crewe Alexandra Football Club
Serie League One
Ort Crewe
Hemmaarena The Alexandra Stadium
(Kapacitet: 10 046)
Nyckelpersoner
Tränare Dario Gradi
Matchställ
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Kit left arm whiteshoulders.png
Lagfärger
Kit body whiteshoulders.png
Lagfärger
Kit right arm whiteshoulders.png
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ

Crewe Alexandra Football Club är en engelsk fotbollsklubb från Crewe grundad 1877. Klubbens smeknamn är "The Railwaymen", vilket syftar på stadens koppling till järnvägsindustrin.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Crewe var med om att bilda division två 1892, men man spelade bara i The Football League i fyra säsonger. Klubben kom tillbaka till ligan 1921, och gick då med i division tre norra. Man vann walesiska cupen 1936 och 1937, men fick sedan inte delta i cupen (inte minst på grund av att klubben inte är från Wales). Crewe har under större delen av sin historia spelat i division tre och fyra, men sedan 1997 har man (med undantag för säsongen 2002/03) spelat i näst högsta serien i England.blev degradera och spelar säsong 2006/07 i leugue one. Klubben spelar nu i LEAGUE ONE

Klubben är känd för att fostra egna produkter som de sedan säljer vidare till storklubbarna. Goda exempel på detta är Danny Murphy, Dean Ashton, Rob Jones, Nicky Maynard, Rob Hulse och Neil Lennon. Man har även en näsa för spelare som blivit nobbade av storklubbarna som kommit till klubben och därefter gått vidare till större uppdrag som David Platt, Robbie Savage och Nick Powell.

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]