Culture Club

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Culture Club
Boy George,Culture Club.jpg
Boy George, sångare i Culture Club.
Bakgrund Storbritannien London, England, Storbritannien
Genre(r) New romantic, new wave, soft rock, rock, pop
År som aktiva 1981 - 1986, 1998 - 2002, 2011 - idag
Skivbolag Virgin Records, Epic Records
Artistsamarbeten Bow Wow Wow
Webbplats Officiell webbplats
Medlemmar
Boy George
Roy Hay
Mikey Craig
Jon Moss
Tidigare medlemmar
Sam Butcher

Culture Club var en brittisk popgrupp bildad i London i slutet av 1970-talet. Man tog namnet Culture Club 1981. Innan dess tänkte de kalla sig The Sex Gang Children. Medlemmar var Boy George, Jon Moss, Roy Hay och Mikey Craig.

Några av Culture Clubs hits var Do You Really Want to Hurt Me?, Church of the Poison Mind, It's a Miracle och Karma Chameleon. Den sistnämnda låg etta på listan både i England och i USA. Videon utspelar sig i Mississippi 1870. Videon till "It's a Miracle" är som en liten berättelse från hur Culture Club bildades, fram tills det att låten skrevs.

Culture Club splittrades 1986 på grund av att Boy George blivit drogberoende. Han greps av brittisk polis för cannabisinnehav.

1998 återförenades gruppen för att spela in en skiva och göra en världsturné. De spelade in en ny låt "I Just Wanna Be Loved". Efter ett par år splittrades dock gruppen igen.

I vissa låtar är Helen Terry med och sjunger, oftast i bakgrunden. Bandet har vunnit en Grammy. Sedan bandet splittrades har Boy George satsat på en solokarriär och då kom bland annat låtar som "Run", "To be Reborn" och "When will you Learn".

Boy George meddelade 27 januari 2011 till BBC att det blir ett 30-årsjubileum Culture Club återföreningsturné någon gång senare under året och att de skulle släppa ett nytt album under 2013.


Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album

Singlar (topp 100 på UK Singles Chart)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]