Dante (Devil May Cry)

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Dante Sparda)
Dante
NamnTony Redgrave
Devil Hunter
Son of Sparda
Legendary Dark Knight
Skapad avHideki Kamiya
Designad avMakoto Tsuchibayashi och Daigo Ikeno (Devil May Cry 2 & 3)
Tatsuya Yoshikawa (Devil May Cry 4)
Alessandro Taini (DmC: Devil May Cry)
YrkeLegosoldat
Privatdetektiv
Demonjägare
Handelsman
Spel
SpelserieDevil May Cry
Första spelDevil May Cry
Senaste spelDmC: Devil May Cry
Röst (spel)
Engelska
Drew Coombs (Devil May Cry och Viewtiful Joe)
Matt Kaminsky (Devil May Cry 2)
Reuben Langdon (Devil May Cry 3, Devil May Cry 4, Marvel vs. Capcom 3[1] och Devil May Cry: The Animated Series)
Tim Phillipps[2] (DmC: Devil May Cry, PlayStation All-Stars Battle Royale)
Japanska
Toshiyuki Morikawa (Devil May Cry: The Animated Series, Marvel vs. Capcom 3 och Project X Zone)

Dante (ダンテ?) är huvudrollsinnehavaren i bland annat TV-spelen Devil May Cry och Devil May Cry 3: Dante's Awakening. Han är löst baserad på Dante Alighieri, likaså spelens handling, då de innefattar Demoner, Cerberus, Helvetet och andra varelser samt platser som finns med i boken Den Gudomliga komedin. Detta är dock ett renodlat Action-spel som utspelas i presens tidsmiljö. För länge sedan fanns det en man som hette Sparda. Han var kär i en ängel vid namn Eva. Detta var otänkbart och Mundus, demonernas "kung" eller "härskare", dödade Eva, men Sparda behövde ett hårdare straff; han fick evig smärta samt inlåsning som straff. Hans två söner var tvillingar. De var söner till Sparda och Eva; en blandras av demoner och änglar som kallas "nephelim". Dessa var fiender med varandra; den ena var ond och andra var god. Den gode hette Dante och den onde hette Vergil. I DMC: Devil May Cry vill Vergil få hjälp av Dante att förgöra Mundus som hade full kontroll över människorna genom skuld, men det Dante inte visste var att Vergil endast ville mörda Mundus då han själv ville härska. Dante kunde inte tillåta det så de blev fiender.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Interview with MvC3 Voice Actors”. Ustream.tv. 24 juli 2010. Arkiverad från originalet den 16 oktober 2012. https://web.archive.org/web/20121016100526/http://www.ustream.tv/recorded/8488268. Läst 26 januari 2013. 
  2. ^ Kristian Wingfield-Bennett (22 november 2012). ”Becoming Dante – Developer Diary #3”. This Is Xbox. Arkiverad från originalet den 29 november 2012. https://web.archive.org/web/20121129160051/http://www.thisisxbox.com/360/becoming-dante-developer-diary-3/. Läst 26 januari 2013.