Deathcore

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Deathcore är en musikstil som har växt fram som en blandning av death metal, hardcore och i vissa fall även metalcore, och är en blandning av snabba dubbelkaggar med hardcoreinfluerat trumspel. Precis som i dödsmetallen används sångtekniken growl, ett avgrundsvrål.

Texterna i deathcore-musiken är mycket varierad med allt från våld, gore, hat, religion och humor, till vardagliga saker.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Genren började som en blandning mellan klassisk dödsmetall och thrash, praktiserat av de amerikanska banden Repulsion, Suffocation och Dying Fetus med flera. Senare började hardcore-band från Kalifornien bli influerade av dödsmetallen, och resultatet blev någon sorts blandning mellan de båda stilarna. Blood, ett sådant dödsmetall-influerat hardcore-band från Tyskland, släppte en demoskiva som hette just "Deathcore". Kalifornien har kallats deathcorens "inofficiella hemstad", på grund av de tidiga och många banden inom genren, samt de många och populära festivalerna som förekommer i staten.

Precis som i hardcore började man "hardcore-dansa" på många deathcore-konserter, en sorts våldsam dans i takt till musiken, vanligen innebär att slänga knutna nävar fram och tillbaka genom dansgolvet.

Deathcoreband[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]