Diskussion:Lilla Värtan

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Bild och text[redigera | redigera wikitext]

Det har förts många och livliga debatter här på Wiki. angående illustration av artiklar och någon gemensam policy finns tyvärr inte. En sak verkar de flesta användare dock vara överens om och det är att bilden skall underordnar sig texten och att långa artiklar tål fler bilder än korta (vilket är ganska logiskt). Den korta artikeln om Lilla Värtan har nu efter din ändring blivit en typisk “överillustrerad” artikel, där bilden överordnar sig texten och inte tvärtom. Din panoramabild tillför inte heller något nytt och berättar allt möjligt man ser och inte ser på andra sidan Lilla Värtan (“två fartyg inne” eller “ingen Siljanbåt ligger inne” är väl en helt ointressant information om Lilla Värtan.) Jag tar därför bort din bild. Sedan har du plockat bort ett textavsnitt som beskriver att Lilla Värtan en gång i tiden gick ända in till Uggleviken med motiveringen “Tog bort historisk text om Husarviken som platsar lite dåligt i denna artikel“. Det håller jag inte alls med om, det korta historiska avsnittet är väl mera intressant än vilka finlandsbåtar som ligger inne och vilka inte. Därför lägger jag tillbaka texten. Man kan väl fråga innan man gör sådana förändringar. --Holger.Ellgaard 4 december 2008 kl. 12.43 (CET)

Panoramabilden tycker jag kan få ligga kvar eftersom den tillför mer till artikeln än vad en enskild bild gör. Det historiska avsnittet förstod jag inte heller varför det plockades bort; det tyckte jag också var relevant för artikeln, men man ska inte behöva fråga dig först innan man gör ändringar i den här artikeln. xenus 4 december 2008 kl. 12.48 (CET)
Panoramabilder förekommer på Wiki när det finns fog för det. Bilden visar en stor del av Lilla Värtan och Värtahamnen på ett sätt som aldrig tidigare visats, men jag kan hålla med om att det för tillfället med den ynka text som finns i artikeln ser lite blaffig ut och platsar därför dåligt. Kan kanske komma till användning i ett annat sammanhang då man t.ex. beskriver östra Stockholms kustområde. Lidingo 4 december 2008 kl. 14.09 (CET)
Jag ifrågasatte aldrig panoramabildernas berättigande i Wikipedia, har själv använd dem flitigt (t.ex. vid diverse broartiklar). Tycker även att din panoramabild var bra, dock lite blaffig som du själv säger. Och bildtexten var i vissa delar inte encyklopisk. --Holger.Ellgaard 4 december 2008 kl. 14.41 (CET)

Bockholmen i Solna[redigera | redigera wikitext]

Jag undrar om inte ön Bockholmen i Solna ligger i Lilla värtan och tillhör Stockholms skärgård? /SkytteholmarN

Om Bockholmen ligger i Lilla Värtan eller i Edsviken eller om den utgör gränsen mellan dessa är väl en definitionsfråga. Om den ligger i Stockholms skärgård är även det en definitionsfråga, men här på svenskspråkiga Wikipedia har vi kommit fram till att den mest entydiga definitionen på Stockholms skärgård är de öar i Stockholms län som helt ligger i Östersjön, och där kvalar Bockholmen in. /ℇsquilo 2 juni 2012 kl. 16.55 (CEST)