Diskussion:Sveriges invandringspolitik

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Arkiv[redigera | redigera wikitext]

Ogiltiga källor[redigera | redigera wikitext]

Har kollat igen några utav källorna som finns längst ner i texten, när man klickar på dom får man ofta fram "sidan finns inte". En annan grej som oroar mig är att många källor som används är från tidnings artiklar. Ett exempel är att "invandringen är bra för Sverige". Om man klickar på källan till den så får man fram en artikel där skribenten tolkar en undersökning som att invandringen ger Sverige mer pengar, men om man läser undersökningen så står det klart och tydligt att Sverige förlorar på det. Vem ska ta på sig att skaffa riktiga källor?

En annan fråga är, vad får man ta upp i denna wiki sida? Jag skrev om brottsligheten som invandringen medfört men det blev borttaget, jag hade RIKTIGA källor men det passade inte iallafall. Man får väl hitta på källor när det passar er.

"När det passar er" ... vilka är "er"? Samtliga personer som redigerar på Wikipedia?
I övrigt har jag svårt att ta ditt inlägg på allvar när den redigering du nämner (den som togs bort) i huvudsak refererade till ["Affes statistikblogg" http://statistics.heliohost.org/]. 83.233.153.222 18 september 2013 kl. 00.08 (CEST)


Okej, första gången jag skrev något på wikipedia så jag klantade kanske till mig lite men det finns fortfarande stora problem med denna sida, följande länkar är ogiltiga och texterna som utgår från dom bör ändras eller tas bort:
"Majoritet anser att invandringen varit av godo" http://rod.se/politikomraden/migration_och_integration/Majoritet-anser-att-invandringen-varit-av-godo/ Sidan hittas ej.
"Svenskarna blir alltmer positiva till invandringen" http://www.dn.se/debatt/svenskarna-blir-alltmer-positiva-till-invandrare/ Länken är till en debatt artikel i DN. Den bör leda direkt till undersökningen, debatt artiklar är INTE källor.
"Månglads barometern" referat 37 http://www.uu.se/node1516?typ=pm&dokid=1441 Sidan hittas ej.
Referat 38 http://www.dn.se/nyheter/sverige/toleranta-svenskar-med-hoga-krav/ Tidnings artikel utan länk till undersökning.
Inga länkar till SOM-institutet och SCB:s valundersökning.
Är helt grön på det här och om jag börjar peta runt så kommer det säkert återställas, men ni som är bra på detta får kolla upp det här!
Man kan inte bara ta bort källor för att länkarna är döda, och därmed heller inte källbelagd text. Det man gör är att man intill källänken lägger mallen {{död länk|datum=2013-10}} för att indikera att det funnits en källa online, men att den tagits ner/bort. Det tar inte bort att fakta i sig alltså har en källa, bara att källan inte längre kan återfinnas på samma URL som tidigare. Riggwelter (disk) 8 oktober 2013 kl. 22.42 (CEST)

Länkarna kan ju ha blivit bortagna eftersom att dem inte var korrekta, det minsta man kan begära är att man ger en fungerade länk till någon annan sida som bevisar att påståendet stämmer annars kan man ju länka till studier som har bevisats vara felaktiga och därmed är bortagna pga det. Är det alltså okej att använda en tidnings atrikel/debatt artikel som källa?

En debattartikel är typiskt bara en vettig källa på att någon anser eller hävdar något, inte att något är på ett visst sätt. Om debattartikeln hävdar något och anger källor till stöd för detta är dessa källor snarare det som bör användas. - Tournesol (disk) 14 oktober 2013 kl. 10.02 (CEST)

Debattartiklarna används som fakta, i texten som länkar till dem så står det inte att någon "tycker" så.