Doktor Quinn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Jane Seymour, som spelade Dr Quinn, 1994.

Doktor Quinn (originaltitel: Dr. Quinn, Medicine Woman) är en amerikansk TV-serie som sändes åren 1993-1998 (och två tv-filmer) om den kvinnliga läkaren Michaela "Dr. Mike" Quinn, spelad av Jane Seymour.

Serien utspelar sig under 1860-talet och Dr Michaela Quinn Jane Seymour har precis flyttat från storstaden Boston till den lilla westernstaden vid namn Colorado Springs, Colorado där hon fått anställning. Det visar sig dock att ett missförstånd lett till att stadens råd förväntat sig en manlig doktor och hon får en svår start i sin nya stad.

Där händer alltid något nytt, och plötsligt dör en mor till tre barn, Charlotte Cooper, och vårdnaden om barnen ges till Dr. Quinn som inte har någon tidigare erfarenhet av barn (Charlotte och Mike hade känt varann sen tidigare). Det blir en kamp för Mike tills hon träffar den stilige Byron Sully, spelad av Joe Lando som kommer att finnas till hand under alla situationer. Sulleys kontakter med Cheyennerindianstammen får Dr Mike att hamna i oväntade och farliga situationer.

Dr Mike och Sully samt de tre barnen Colleen, Brian och Matthew får kämpa för gott och ont.

Medverkande (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]