Don't starve

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Don't Starve
Originaltitel Don't Starve
År 2013
Utvecklare Klei Entertainment
Utgivare Valve Corporation
Genre Actionäventyr
Survival horror
Open world
Perspektiv Tredje person
Antal spelare Singleplayer
Format Microsoft Windows
OS X
Linux
Playstation 4
Medieformat Nedladdning
Webbsida www.dontstarvegame.com
Spelserie
Expansioner Reign of Giants, Don't Starve Together
Distribution
Internationell 23 april 2013
7 januari 2014 (PS4)
Datorspelsportalen

Don't starve är ett överlevnadsspel med karaktärer i 2D och en värld i 3D som går ut på att samla resurser för att överleva i den hårda världen. Med resurserna så skapar man maskiner som hjälper spelaren att överleva och upptäcka fler möjligheter i spelet. Spelet är utvecklat av indieföretaget Klei Entertainment och släppt via Valves Steam-programvara för Microsoft Windows, OS X, och Linux under april 2013. En Playstation 4-version gavs ut i januari 2014.

Spelet följer karaktären Wilson på hans äventyr på en okänd ö efter att har blivit förd dit av Maxwell, skurken i spelet. På ön behöver Wilson överleva så länge som möjligt. Med god hälsa och mental stabilitet undviker Wilson absurda händelser och övernaturliga fiender som försöker döda och äta upp honom.

Don't starve är Kleis första försök med överlevnadsgenren då Kleis försöker experimentera med en ny genre för varje ny release. Spelet är influerat av Minecraft och filmskaparen Tim Burton. Spelet har fått positiva kommentarer från kritiker som lovordat dess originella musik, grafiken, olika sätt att dö på medan dess svårighetsgrader och införandet av "permanent död" var mindre uppskattat. Under 2013 såldes mer än en miljon exemplar av spelet.

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]