EADS Mako/High Energy Advanced Trainer

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

EADS Mako/High Energy Advanced Trainer (Mako/HEAT) är ett avancerat jetskolflygplan med höga prestanda. Flygplanet är ämnat för tjänstgöring i ett flertal euroepeiska flygvapen. EADS har presenterat Mako som sitt bidrag till Eurotrainerprogrammet. Detta program kommer att vara det slutgiltiga resultatet av AT-2000-projektet.

I projektet ingår Finmeccanica-Aermacchi, Saab och Dassault Aviation. De framtida kunderna kommer troligtvis att bestå av Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Finland, Grekland, Sverige och de Förenade arabemiraten.

Motorn kommer att utgöras av General Electrics F404/F414 (F414M) som är en lätt nedstrypt version (75 kN) av standardmotorn F414. Motorn kan komma att tillverkas av Volvo eftersom man redan tillverkar den närbesläktade motorn General Electric F404/F414 (F404) för Saabs Gripen-jaktplan. EADS ämnade ursprungligen att använda Eurojet EJ200-motorn, men beslöt senare att inte göra det.

Mako/HEAT kommer att utplaceras på tre delade baser på den europeiska kontinenten, där alla partnernationer kan använda dem. I dagens läge finns det nio kandidatflygbaser, men ännu har ingen valts.

Skoljetplanet Aermacchi M-346 som även har föreslagits som Eurotrainer gjorde sin jungfruflygning den 15 juli, 2004 och har testats sedan dess. EADS har ännu inte meddelat om ett jungfrutursdatum för sitt flygplan.