Earthbound Beginnings

Från Wikipedia
Earthbound Beginnings
Mother Famicom cartridge.jpg
Information
OriginaltitelMother (マザー?)
UtvecklareApe
UtgivareNintendo
GenreRPG
Antal spelare1
FormatFamicom
Wii U
Arbetslag
RegissörShigesato Itoi
ProducentShigeru Miyamoto
SpeldesignShigesato Itoi, Miyuki Kure
SpelfigursdesignShinbo Minami, Tatsuya Ishii
MusikKeiichi Suzuki
Spelserie
SpelserieMother
UppföljareEarthbound
Distribution
Europa14 juni 2015
Japan27 augusti 1989
USA14 juni 2015

Earthbound Beginnings, i Japan känt som Mother (マザー Mazā?, "Moder"), är ett japanskt datorrollspel som släpptes 1989 till Famicom. Spelet är skapat av Shigesato Itoi.

Utgivning[redigera | redigera wikitext]

Spelet skulle släppas i Nordamerika under namnet Earth Bound, men Nintendo of America ansåg att NES hade för kort tid kvar av sin livstid och att det inte var lönt att släppa spelet, trots att det redan hade blivit officiellt översatt. 2003 släpptes spelet igen tillsammans med Earthbound till Game Boy Advance i Japan. Inte heller denna gång blev spelet officiellt översatt eftersom det inte sålde bra, då porteringen till Game Boy Advance ledde till att musiken och ljudeffekterna blev sämre på grund av begränsningarna i konsolen.

Den 14 juni 2015, i samband med datorspelsmässan E3 2015, tillkännagav Nintendo att spelet skulle ges ut i Nordamerika och Europa till Wii U via Virtual Console, och vara tillgängligt redan samma dag.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

I början av 1900-talet försvann det ett ungt par vid namn George och Maria. Cirka två år senare kommer George tillbaka, utan att berätta för någon var han varit eller vad som har hänt. Efter detta påbörjade han ett hemligt projekt. Maria däremot återvände aldrig. När spelet börjar är det 1989 och man tar kontroll av pojken Ninten i hans hus. Hans systrar blir precis attackerad av sina dockor, vilka Ninten besegrar. De får reda på att dockorna var kontrollerade på något sätt. När den sista dockan är besegrad hör Ninten en liten melodisnutt, vilket är början till hur Ninten kommer träffa nya vänner och till slut rädda världen från en stark utomjording.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]