Eastleigh FC

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Eastleigh Football Club är en engelsk fotbollsklubb Eastleigh, Hampshire i England. Den bildades 1946 som Swaythling Athletic och hemmamatcherna spelas på Silverlake Stadium i Eastleigh. Smeknamnet är The Spitfires.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Man spelade i Hampshire League mellan 1950 och 1986, först som Swaythling Athletic, sedan som Swaythling innan man 1980 ändrade namnet till Eastleigh FC. 1986 var man med och grundade Wessex League som man sedan spelade i de kommande 17 åren. Man hamnade bland de tre första lagen en enda gång och det var säsongen 2002-03 då man vann ligan och flyttades upptill Southern Football League.

I samband med att The Football Association genomförde en omfattande omstrukturering av National League System (NLS) flyttades Eastleigh till Isthmian League inför säsongen 2004-05. Man byggde en ny läktare med omklädningsrum och en direktörs lounge byggdes innan säsongen startade. Den kom att bli väldigt lyckad med 14 matcher i rad utan förlust i slutet av säsongen vilket gjorde att de slutade på en tredje plats och kvalificerade sig till slutspel. Där vann man sina matcher och flyttades upp i Conference South, samtidigt vann reservlaget Wessex Combination League Division One West utan att förlora en enda match.

Första säsongen i Conference South hamnade man på en åttonde plats.

Framgångarna i seriesystemet har inte gett samma framgångar i olika FA cuper. I FA Cupen har man nåt fjärde kvalificeringsomgången som bäst. I FA Vase har man nått fjärde omgången vid tre tillfällen, medan man under de tre första säsongerna i FA Trophy bara vunnit två matcher.

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]