Energi- och Miljötekniska föreningen

Från Wikipedia

Energi- och Miljötekniska Föreningen är en ideell förening grundad 1909.

Medlemmarna utgörs av nästan 7 500 personer (2010) med intresse för installationstekniska frågor. Föreningens uppgift är att vara en förmedlande länk mellan medlemmarna och man ordnar konferenser, seminarier och kurser i aktuella områden för att vidmakthålla och höja medlemmarna kompetens.

Föreningen har lokalavdelningar på 28 orter i Sverige.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Föreningen grundades 1909 som Svenska Värmetekniska Föreningen. Verksamheten utökades och namnet ändrades 1914 till Svenska Värme- och Sanitetstekniska Föreningen. År 1957 utökades namnet till Svenska Värme-, Ventilations- och Sanitetstekniska Föreningen, som år 1964 kom att bytas till det mer hanterliga VVS Tekniska Föreningen. År 2008 blir namnet Energi- och Miljötekniska Föreningen.

År 1930 började föreningen ge ut en tidskrift, "Tidskrift för värme-, ventilations- och sanitetsteknik, VVS" (med förkortningen som på 1950-talet kom att namn åt branschen). Tidskriftens namn är numera "Energi & Miljö".

Informationsspridning[redigera | redigera wikitext]

Föreningen ger ut tidskriften "Energi & Miljö" med 11 nummer per år.

Tekniska grupper[redigera | redigera wikitext]

  • BIG-SE (BACnet Interest Group – Sweden) är en teknikgrupp som arbetar med byggnadsautomation och för att främja öppna system.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]