FIFA Street 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
FIFA Street 2
År 2006
Utgivare EA Sports
Genre Sport
Antal spelare 1-4
Spelserie
Spelserie FIFA Football
Föregångare FIFA Street
Uppföljare FIFA Street 3
Åldersrekommendation
ACB G
ESRB E
PEGI 3+
Datorspelsportalen

Fifa Street 2 är ett datorspel (fotbollsspel) från EA Sports utgivet av Playstation 2, Nintendo DS, Xbox, Playstation Portable och Nintendo Gamecube. Spelet släpptes 2006, som en uppföljare till FIFA Street. I spelet kan egna lag, spelare och arenor skapas. Det går också att köpa kläder, tricks och förbättra sina spelare med hjälp av så kallade skill bills (pengar). Dessa skill bills går även att använda till att spela vissa banor i karriärläget Rule the Street. På omslaget visas den portugisiska superstjärnan Cristiano Ronaldo med en boll.

Rule the street[redigera | redigera wikitext]

Rule the street är ett spelläge med fyra profiler. Den första serien heter Kick abouts där matcher spelas upp till en viss nivå, till exempel 7500 poäng eller 2 mål. När en spelare uppnått 40 poäng kommer den till en ny serie kallad Team captain, där spelaren ges ett lag av street kickers, i vilket ingår målvakten Rachid, Lawrence, Kenan och en egen spelare. Därefter tar sig spelaren fram genom att klara olika banor. Längre fram kan en spelare kommer vinna så kallade Street ballers. Tredje serien heter Underground och den handlar om att försöka klara sju olika banor. Fjärde serien är International där det går ut på att klara sju banor i matcher mot landslag.

Team[redigera | redigera wikitext]

När man håller på med ett lag väljer man först namn och märke, sen söker man efter spelare i landslaget. Spelare kane kan byta tröjor om de vill. Det går också att välja spelare utan att använda sina skill bills.

Egen spelare[redigera | redigera wikitext]

Det första steget är att välja position och namn på spelaren och sen anpassa den. Det går inte att välja back, mittfältare eller Forward utan bara antingen målvakt eller utespelare.

Se även[redigera | redigera wikitext]