Folkvett

Från Wikipedia
Folkvett 2016:3-4

Folkvett är en svensk tidskrift, som utges av föreningen Vetenskap och Folkbildning.[1] Den började ges ut 1983 och publiceras med fyra nummer årligen.[2]

Ansvarig utgivare är Sven Ove Hansson och han ingår i redaktionen tillsammans med Pontus Böckman, Dan Katz, Maria Wold Troell och Lotten Kalenius.[3] Tidskriften skickas ut till medlemmarna i föreningen Vetenskap och Folkbildning men det går även att teckna prenumeration på den utan att vara medlem.

Folkvett är en skeptisk tidskrift i samma anda som Skeptical Inquirer och Skeptic. Den ges ut som ett led i föreningens strävan att "främja folkbildning om vetenskapens metoder och resultat".

Exempel på ämnen som behandlas är alternativmedicin, intelligent design, myter och New Age.[4] Referat från olika evenemang och mässor där Vetenskap och Folkbildning har deltagit förekommer också, samt intervjuer, bokrecensioner och notiser. Från och med nummer 2017:3 utges Folkvett både i tryckt och digital version.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Vetenskap och Folkbildning”. http://www.vof.se/folkvett/. Läst 27 december 2016. 
  2. ^ ”LIBRIS - Folkvett :”. libris.kb.se. http://libris.kb.se/bib/3619189?vw=full. Läst 27 december 2016. 
  3. ^ Redaktion och kontaktinformation på Vetenskap och Folkbildnings hemsida. Läst 5 februari 2023.
  4. ^ Vetenskap och Folkbildning. ”Folkvettarkiv”. Sven Ove Hansson. https://www.vof.se/folkvett/arkiv/. Läst 7 mars 2023. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]