Ford C-Max

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max är en så kallad MAV (Multi-Activity-Vehicle) bil. Den är väldigt lik vanliga Ford Focus men har en annan kaross där passagerarkomforten ligger före lastkomforten på Ford Focus. Detta ger en mer inriktning till familjer och äldre som har svårt att sätta sig och lasta låga bilar. Anpassad för storstaden. Byggd på framtidens plattform som även Volvo och Mazda använder på sina nya modeller. Ritad helt av den 30-åriga svenska formgivaren Daniel Paulin.

Varianter sålda under varumärket Flexifuel: Detta är Fords 3:e generations motorer under varumärket Flexifuel där man kan tanka E85 (85%Sprit+15%Bensin) och bensin hur man vill. En sensor känner av blandningen och anpassar motorn efter detta. Motorn ger bättre effekt med E85 samt gynnar även miljön då. Garanterad start ner till -15 grader, är det kallare än så, så ökar man i bensinblandningen vintertid. Även en elektrisk motorvärmare följer med. En rad fördelar finns med E85 bränsle men finns det inte att tillgå så är det bara att tanka i bensin så går den som en vanlig Ford Focus C-MAX. Motorn kräver dock tätare oljebyten gentemot bensinvarianten.


Säkerhetssystem: Totalt 6 krockkuddar fördelade på förare och passagerare krockkuddar med varsin sidokrockkudde samt sidokrockgardin för fram och baksätespassagerna på varsin sida. Låsningsfria bromsar (ABS) med panikbromsassistans (EBA) och bromskraftfördelning (EBD). Antisladd (ESP) och antispinn (TRC).