Forsytesagan (2002)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Forsytesagan
Filnamn
Originaltitel The Forsyte Saga
Genre Drama
Skapad av John Galsworthy (roman)
Stephen Mallatratt
Jan McVerry
Medverkande Damian Lewis
Gina McKee
Rupert Graves
Musik Geoffrey Burgon
Antal avsnitt 7 + 4
Antal säsonger 2
Land Storbritannien
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Granada Television
Producent David Boulter
Sändning
Originalkanal ITV
Originalvisning 2002-2003
Bildformat Aspect ratio och upplösning
Ljudformat Ljudformat (mono, stereo, 5.1)
Externa länkar
IMDb

Forsytesagan, brittisk nyinspelning av Nobelpristagaren John Galsworthys släktsaga om familjen Forsyte. Serien regisserades av Christopher Menaul och Dave Moore.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Släktsaga om den rika familjen Forsyte och deras öden och äventyr i London under det sena 1800-talet och det tidiga 1900-talet.

Fokuseras i synnerhet kring karaktärerna Jolyon Forsyte - som skapar skandal i familjen när han lämnar sin fru för sin dotters guvernant och börjar leva bohemliv med henne i Londons mindre fashionabla kvarter - samt Soames Forsyte - som blir vansinnigt förälskad i den vackra pianisten Irene Heron.

Irene accepterar till slut ett av Soames frierier efter att hennes styvmor bestämmer sig för att hon inte tänker försörja styvdottern längre. Irene inser dock att hon aldrig kommer att kunna älska Soames, hon hatar hans närvaro från första stund, och stänger honom alltmer ute från sitt liv. Äktenskapet utvecklas så småningom till en mycket tragisk historia med ingredienser som otrohet, besatt kärlek, och våldtäkt.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Serien fortsattes av serien Forsytesagan: To Let (2003).

Handling serie II (The Forsyte Saga: To Let)[redigera | redigera wikitext]

Under 1920-talet, åratal efter det tragiska äktenskapet mellan Soames Forsyte och Irene Heron fick sitt slut, har båda gift om sig och gått vidare med sina liv. Djupa sår från det förflutna kommer dock återigen upp till ytan då Soames dotter Fleur och Irenes son Jon av en slump träffas och blir vansinnigt förälskade; helt omedvetna om den tragiska historia som döljer sig i deras föräldrars förflutna.

Rollista serie II[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]