Frank Lee Morris

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Frank Lee Morris

Frank Lee Morris, född 1 september 1926 i New York, saknad sedan 11 juni 1962, var / är en amerikansk bankrånare som rymde från fängelset Alcatraz. Morris rymde tillsammans med bröderna John och Clarence Anglin den 11 juni 1962. Den blev mer känd som '' den stora flykten. '' det var en fjärde fånge som var med Allen West [1] 1962 12 juni så tog FBI in Allen West och berättade att dem skulle till Angel Island[2] FBI åker till Angel Island och hittar en Padell och två flytvästar gjorda av regnkappor! Dem hittar också båten dem gjorde av Regnkappor! och spår som leder ifrån den! Samma dag så blir en bil stulen! och en förare avtvingade av vägen av 3 män! 5 veckor senare åker ett fartyg förbi och ser en kropp i vattnet! han var klädd i ljusblåa kläder som fångarna på Alcatraz hade! och 1 flytväst!

Det är oklart om de flyende lyckades ta sig till friheten, men myten säger att de lyckades och möjligen lever än idag. Mest sannolikt är dock att de drunknade i det kalla och strömma vattnet mellan fängelseön och fastlandet.

TV-programmet Mythbusters visade att det fanns möjligheter att rymma från Alcatraz med det material som de tre fångarna använde sig av.

I filmen Flykten från Alcatraz spelas Morris av Clint Eastwood.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]