Full fräs

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Full Fräs)
Full fräs
OriginaltitelFull fräs med Stefan & Krister
GenreKomedi
Skapad avAnders Wällhed (regi)
Krister Claesson
Stefan Gerhardsson
Jojje Jönsson
Olle Nordahl
MedverkandeStefan Gerhardsson
Krister Claesson
Jojje Jönsson
Siw Carlsson
MusikKrister Claesson
Antal avsnitt8
Längd (per avsnitt)ca 30 minuter
Antal säsonger1
LandSverige
Produktion
ProduktionsbolagPan Vision
ProducentRaymond Ek[1]
Sändning
OriginalkanalTV4
Originalvisning1996
Bildformat1.33:1 Färg
LjudformatStereo

Full fräs[2] (originaltitel: Full fräs med Stefan & Krister) är en svensk buskis-serie med komikerduon Stefan & Krister i åtta halvtimmesavsnitt, inspelat år 1996, regi av Anders Wällhed. Serien har sänts i TV4 flera gånger om, och släppts i DVD-format (den 29 februari 2004) samt VHS.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Upplägg[redigera | redigera wikitext]

Varje avsnitt i 1996 års upplaga innehåller bl.a. en sketch med Olvert och bonden Kristian, en monolog med Birger, romantisk hörna och ett barnprogram med Blyge Örjan[3], en limerick med Olle Nordahl[4] samt några utomstående sketcher.

År 1993 producerade Stefan & Krister en serieinspelning i studio i Falkenberg, med titeln Full Fräs och samma karaktärer, och bland annat framför en sjömansvisa med filmklipp inspelade på Lanzarote. Dessutom förekom inslag av intervjuer med Leif "Loket" Olsson, Thomas Petersson, Mats Ljung och Kent Andersson. Bland annat var det här som den blyge diktaren Örjan blev ett nytt fynd i duons karaktärslista. Serien gavs aldrig ut på marknaden, eller har visats i repris efter originalvisningen i TV4 1993, men DVD-produkten Roliga timmen mä Stefan & Krister innehåller teamets utvalda favoritsekvenser ur denna TV-produktion.[5][6]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]