Goldeneye: Rogue Agent

Från Wikipedia
(Omdirigerad från GoldenEye: Rogue Agent)
Goldeneye: Rogue Agent
År2004
UtvecklareElectronic Arts
UtgivareElectronic Arts
GenreFörstapersonsskjutare
Antal spelare1-flera
FormatPlaystation 2, Xbox, Gamecube, Nintendo DS
Arbetslag
MusikPaul Oakenfold
Distribution
Internationell2004 (Playstation 2, Xbox, Gamecube)
2005 (Nintendo DS)
Åldersrekommendation
ESRBT
PEGI12+

Goldeneye: Rouge Agent är en förstapersonsskjutare, utvecklat och utgivet av Electronic Arts. Spelet släpptes till Gamecube, Playstation 2 och Xbox under 2004, medan en version till Nintendo DS släpptes 2005. Spelet har ingen relation till filmen Goldeneye från 1995 eller datorspelet Goldeneye 007 från 1997.

Man har blivit utesluten från träningslägret till MI6 på grund av oförsiktighet och brutalitet. Istället arbetar man som en agent i den kriminella världen. Spelets namn kommer från ett gyllene ögonimplantat huvudpersonen får, med vilket man kan se genom väggar, projicera en energisköld, hacka elektronisk utrustning och vapen på avstånd och kasta iväg människor och ting.

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

I Super Play recenserade Mikael Weichbrodt spelet där han gav det 6 av 10 i betyg, han ansåg att det var ett medelmåttigt spel med en billig handling, och att Goldeneye-manicken användes för mycket till att skapa simpla tricks och fällor vilket gjorde det långtråkigt att spela, men spelet hade ändå samma känsla som det gamla spelet och ibland gav honom samma sorts rysningar vilket gjorde att han fortsatte spela det.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Super Play nummer 106 december 2004