Hal Lindsey

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Hal Lindsey (eg. Harold Lee Lindsey), född 23 november 1929 i Houston, är en amerikansk kristen evangelist och författare.

Han är känd för sina dispensationalistiska tolkningar av biblisk eskatologi - läran om den yttersta tiden, uppryckandet och ett kommande tusenårsrike. Hans mest kända bok är The Late, Great Planet Earth, som utgavs av Zondervan 1970 och blev en av 1970-talets största bästsäljare. Boken har följts av titlar som Satan is Alive and Well On Planet Earth, There's a New World Coming och The 1980s: Countdown to Armageddon. Han har även haft ett eget tv-program, International Intelligence Briefing, på den kristna tv-kanalen Trinity Broadcasting Network. Efter att programmet lades ner leder han istället ett nytt program, The Hal Lindsey Report.

Lindsey är förespråkare för kristen sionism. Efter hand som profetior i hans böcker inte har gått i uppfyllelse har han gett ut nya omarbetade utgåvor.[1]På senare tid har han framhållit Barack Obamas popularitet som ett bevis på att världen är redo för att ta emot Antikrist.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Hal Lindsey (b. 1929) The Father of Apocalyptic Christian Zionism
  2. ^ An Antichrist Obama in McCain Ad?, time.com

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]