Heather Locklear

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Heather Locklear
HeatherLocklear.jpg
Född Heather Deen Locklear
25 september 1961 (52 år)
Westwood, Los Angeles, Kalifornien, USA
Aktiva år 1979–idag
IMDb

Heather Deen Locklear, född 25 september 1961 i Westwood i Kalifornien, är en amerikansk skådespelerska mest känd för roller i olika TV-såpor såsom Dynastin och Melrose Place.

Karriären[redigera | redigera wikitext]

Locklear har medverkat i ett 30-tal filmer och TV-produktioner. Under 1980-talet slog hon igenom som Sammy Jo Carrington, en av centralkaraktärerna i Dynastin, och som Stacy Sheridan i serien T.J. Hooker. Den roll som hon idag kanske är mest förknippad med är den som Amanda Woodward i TV-serien Melrose Place, där hon medverkade mellan åren 1993 och 1999, då serien lades ned. Därefter spelade hon rollen som Caitlin Moore mot Michael J. Fox i Spin City fram till 2002.

Locklear har även gästspelat i ett flertal andra TV-serier, såsom Scrubs, Boston Legal, Ally McBeal och 2 1/2 män. Hon har dessutom gästspelat i ungdomsserien Hannah Montana som Lilys mamma. De framträdanden hon har gjort i filmer har inte varit av något framträdande snitt och filmerna har heller inte rönt någon stor kommersiell eller publikmässig framgång.

2009 fick Locklear åter sin roll som Amanda Woodward i den nya versionen av Melrose Place.

Privatlivet[redigera | redigera wikitext]

Locklears första giftermål var med Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee, som hon gifte sig med 1986 efter bara en månads bekantskap. Paret skiljde sig 1993.

Den 17 december 1994 gifte sig Locklear med Richie Sambora, gitarrist i Bon Jovi, och med denne fick hon dottern Ava Elizabeth. Äktenskapet varade till 2007.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]