Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia
Originaltitel Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia
Utvecklare New World Computing
Utgivare The 3DO Company
Genre Turordningsbaserad strategi
Format Microsoft Windows, Linux Apple Macintosh
Spelserie
Spelserie Heroes of Might and Magic (spelserie)
Föregångare Heroes of Might and Magic II: The Succession Wars
Expansioner Heroes of Might and Magic III: Armageddon's Blade, Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death
Uppföljare Heroes of Might and Magic IV
Datorspelsportalen

Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia, även känt som Heroes of Might and Magic III eller bara Heroes 3, är det tredje spelet i den turordningsbaserade spelserien Heroes of Might and Magic.

Heroes är ett turordningsbaserat strategispel i en fantasymiljö som kretsar kring hjältar som leder arméer i strid och styret över borgar. Spelet kan sägas kombinera strategi med flera rollspelselement såsom erfarenhetspoäng och karaktärsutveckling. Spelet visas upp med relativt detaljerad 2D.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Strider[redigera | redigera wikitext]

Spelaren styr "hjältar", som ledar spelarens arméer. En hjältes armé kan bestå av max 7 olika sorters varelser, vilka är staplade i "högar" eller "stacks" där bara en syns och antalet visas av en siffra. Dessa högar blir förstås starkare ju fler varelser det finns i dem. När en sådan hög tar skada och varelser dör syns det på att siffran sjunker och ett litet meddelande visas längst ner på skärmen. Hjältarna är egentligen osårbara, då de inte kan attackeras. Dock kan de inverka på striden med hjälp av magi. Vid strider om städer finns ofta mur och vallgrav som hindrar anfallarna och även torn som kan attackera anfallarna. Om man vet att man kommer att förlora en strid men inte gjort det än så kan man antingen fly, ge upp eller strida tills man förlorar.

  • Fly - Genom att fly räddas hjälten men trupperna försvinner.
  • Ge upp - Genom att ge upp så kan man få tillbaka både hjälten och de trupper han eller hon fortfarande har kvar men man måste betala motståndaren en viss mängd guld.
  • Fortsätta strida - Om man fortsätter strida har man ibland en liten chans att vinna men om man förlorar blir man av med både hjälten och trupperna.

Utanför strider[redigera | redigera wikitext]

Utanför strider så bygger spelaren upp sina städer, rekryterar varelser och hjältar och tar gruvor. Det finns även andra saker utspridda på kartan, bland annat högar med resurser och vissa föremål som bland annat kan öka moralen.