Holly Marie Combs

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Holly Marie Combs
Holly Marie Combs, 2012.
Holly Marie Combs, 2012.
Född 3 december 1973 (41 år)
San Diego, Kalifornien USA,
Make David W. Donoho
(2004-2011)
Betydande roller
Piper Halliwell i TV-serien Förhäxad Ella Montgomery i Pretty Little Liars
IMDb
Holly Marie Combs (vänster) tillsammans med Lauren Holly vid 1990 års Emmygala.

Holly Marie Combs, född 3 december 1973 i San Diego, Kalifornien, amerikansk skådespelare och producent, främst känd för sin roll som Piper Halliwell i TV-serien Förhäxad. Sedan 2002 har hon även varit en av producenterna till serien.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

När Combs var 7 år flyttade hon till New York och fick jobb som fotomodell för annonser och reklamfilmer. Efter att ha haft småroller i olika filmer fick hon en roll i TV-serien Småstadsliv som Kimberly Brock. Hon var med i TV-serien i fyra år och vann även en Young Actors Award för rollen. Efter att serien lagts ner 1996 medverkade hon i några TV-filmer.

1998 fick hon av Shannen Doherty veta att en ny TV-serie, kallad Förhäxad, skulle börja spelas in. Den handlar om tre systrar som får reda på att de är häxor och måste använda sina krafter för att bekämpa ondskan. Hon provspelade för rollen som mellansystern och fick den. Hon är nu känd för sin gestaltning av Piper Halliwell.

Combs syns i början av Ocean's Eleven (2001) där hon spelar sig själv.

2004 gifte hon sig med produktionsassistenten på Förhäxad, David W. Donoho, och den 26 april samma år födde hon en son som heter Finley Arthur Donoho. Den 26 oktober 2006 föddes ännu en son som fick namnet Riley Edward Donoho. Mönstret upprepades den 26 maj 2009 då Combs födde sin tredje son, Kelley James Donoho.

8 juni 2010 hade serien Pretty Little Liars premiär och Combs spelar mamman (Ella Montgomery) till en av huvudrollern. Serien är nu inne på sin femte säsong.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]