Hush (seriefigur)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Hush
Publikationsinformation
Förlag DC Comics
Första framträdande Batman #609 (2003)
Skapad av Jeph Loeb
Jim Lee
Karakteristiskt
Alter ego Dr. Thomas "Tommy" Elliot
Alias Bruce Wayne, "identitetstjuven"
Egenskaper Mästerlig kirurg
Utmärkt idrottsman, skytt och kampsportsutövare
Genial intellektnivå
Mästerlig strateg och taktiker

Hush är en superskurk i DC Comics, främst som en av Batmans fiender. Figuren skapades av Jeph Loeb och Jim Lee, och hade sin debut i Batman #609 (2003).

Fiktiv biografi[redigera | redigera wikitext]

Dr. Thomas "Tommy" Elliot är en barndomsvän till Bruce Wayne, och var liksom honom också född i en rik familj. Till skillnad från Bruce hatade dock Elliot sina föräldrar. Hans far slog honom ofta medan hans mor inte gjorde något för att förhindra det. I längtan efter självständighet kapar Elliot bromsarna på sina föräldrars bil, vilket orsakar en kollision som dödar hans far. Hans mor räddas dock i en operation av Bruces far, Thomas Wayne, vilket gör Elliot mycket förargad. På ett sommarläger med Bruce attackerar Tommy en pojke och hamnar på psykvård. Han skyller irrationellt Bruce och sin mor för sina utbrott, men han släpps snart av en praktikant vid namn Jonathan Crane.

Under de närmsta åren skötte Elliot om sin mor. När han får höra om Bruces föräldrars död växer hans ilska i tron att Bruce lever "det fria" livet som Elliot hade föreställt sig själv. Elliots mor försköt så småningom sin son och bröt hans tillgång till familjerikedomen som straff för att han gett sig in i en relation med Peyton Riley, ett förhållande som hon inte godkände. Därefter dödade Elliot henne och förstörde hennes nya testamente. Omgivningen förmodade att hennes död var en olyckshändelse. Tommy blev då arvinge, övergav Riley och började resa. Han blev så småningom en framgångsrik kirurg, men fortsatte att hålla ett irrationellt agg mot sin barndomsvän. Elliot skapade identiteten som "Hush".

Krafter och förmågor[redigera | redigera wikitext]

Hush har inga superkrafter. Han har tillbringat en stor del av sitt liv för att finslipa sina färdigheter nog att vara en utmaning för Batman. Elliot har ett otroligt intellekt och är också en mästare på att planera. Hushs största talang är hans förmåga att tänka som sina motståndare och använda det mot dem. Han är en skyttexpert, duglig till att skjuta två batarangs ur luften och avfyra C4 med dubbla M1911.45-kaliberpistoler, som är hans vapenval. Hush är även en lysande kirurg som genomfört operationer som förmodats vara omöjliga. Han är också kompetent att utföra plastikkirurgi på sig själv, hur smärtsamt det än kan vara.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

  • Hush - Batman Wiki