Indokinesisk tiger

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Indokinesisk tiger
Tiger 032.jpg
Systematik
Domän Eukaryoter
Eukaryota
Rike Djur
Animalia
Stam Ryggsträngsdjur
Chordata
Understam Ryggradsdjur
Vertebrata
Klass Däggdjur
Mammalia
Ordning Rovdjur
Carnivora
Familj Kattdjur
Felidae
Släkte Panthera
Art Tiger
P. tigris
Underart Indokinesisk tiger
P.t. corbetti
Vetenskapligt namn
§ Panthera tigris corbetti
Auktor Mazák, 1968
Hitta fler artiklar om djur med

Indokinesisk tiger (Panthera tigris corbetti) är en underart av tiger som man hittar i Laos, Kina, Thailand, Vietnam och Malaysia.

Hanar av den indokinesiska tigern kan vara runt 2,7 meter lång och väga drygt 180 kilo. Honorna är mindre. Deras längd är runt 2,3 meter och de kan väga runt 115 kilo.

Indokinesiska tigrar lever i djupa skogsområden och bergsmiljöer som ofta ligger på gränsen mellan länderna. Det har gjort att man inte vet så mycket om de här tigrarna för att områdena är oftast förbjudna att besöka. Man tror att det finns ungefär mellan 1200 och 1800 tigrar kvar. Men det är snarare så att det är den mindre siffran som gäller. Malaysia har den största populationen tigrar men de är hotade av tjuvjakt och inavel.

En Indokinesisk tiger på Houston Zoo

I Vietnam är det fattiga invånare som ser tigern som en resurs för att tjäna sitt uppehälle. I den kinesiska kulturen kan man använda delar av tigern till att bota sjukdomar och få styrka. Tigrarna är i fara så länge människorna ser en död tiger som mer värdefull än en levande. De indokinesiska tigrarna är akut hotade. På grund av tjuvjakt och inavel. (Som det stod innan i texten.)

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fritt översatt i från den engelska Wikipedian.