Jennifer Wegerup

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jennifer Wegerup, född 1972 i Linköping och uppvuxen i Falkenberg, är en svensk journalist och författare. Hon är utbildad på journalisthögskolan i Sundsvall och har en fil kand i journalistik. Hennes stora passion är språk och hon talar engelska, italienska, franska och tyska.

Wegerup arbetar som nyhetskolumnist i Sveriges största tidning, Aftonbladet, och krönikör i Sportbladet. Hon är också Norden-korrespondent för italienska La Gazzetta dello Sport, Italiens största sporttidning. Hon är också, sedan 2005, medlem i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige.

Tidigare har hon arbetat på tidningen Expressen i nio år, som nyhetsreporter och som korrespondent i London. Hon var senare tidningens Italien-stringer mellan 2001 och 2003. Wegerup har också arbetat för Aftonbladet i London under perioder, 2003-2005.

Hon har givit ut böckerna Sfinxen från Torsby, Damelvan och Zlatan är Zlatan på förlaget Forum. Hennes senaste bok heter Sätt straffen Charlotte! utgiven på Olika förlag. Boken bygger på landslagsstjärnan Charlotte Rohlins karriär.

År 2010 utsåg Aftonbladet henne till tidningens Italienkorrespondent med bas i Milano och huvuduppdrag att följa Zlatan Ibrahimović i AC Milan.

Sedan 2011 är hon även kolumnist på nyhetssidorna i Aftonbladet.

Sedan hösten 2012 följer hon Ibrahimovic i PSG i Paris.

Under 2013 bevakade hon också det italienska parlamentsvalet på plats i Rom.

Wegerup är även programledare för TVZ, det mest sedda programmet på Sportbladet-TV under 2013.

Privat är Jennifer Wegerup mamma till två döttrar.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]