Jens Allwood

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jens Allwood, född 1947, är professor i lingvistik. Allwood är verksam vid Göteborgs universitet där han var med och grundlade Institutionen för Lingvistik[1]. Allwood har även varit initiativtagare till att införa utbildningar i kognitionsvetenskap och kommunikation vid Göteborgs universitet[källa behövs]. Som lingvist och kommunikationsforskare har Allwood en stark förankring i aktivitetsbaserade teorier (med ursprung från till exempel Wittgenstein, Peirce och Garfinkel), semiotik och korpuslingvistik. Han är även aktiv i internationella studier av interkulturell kommunikation och i bevarandet av minoritetsspråk. 1999 startade Jens Allwood på eget initiativ en internationell utbildningsverksamhet och inkasserade studieavgifter utan att förankra det med universitetet. Allwood fick mycket kritik för detta, och svarade i en egen text.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori - Kort historik”. Göteborgs universitet. http://www.flov.gu.se/om/historik/. Läst 2011-02-01. 
  2. ^ http://sskkii.gu.se/jens/debate/GPsvar.htmlCamera-photo.svg Selma Lagerlöf.png Denna biografiska artikel om en svensk person behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.