Joakim Geigert

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Joakim Geigert (2014).

Joakim Geigert, född 9 juli 1964, svensk programledare, konferencier och pokerspelare. Son till revypersonligheten Hagge Geigert.

Geigert har stort pokerintresse och har deltagit i flera European Poker Tour-turneringar, till exempel i Barcelona 2005 samt 2006 där han placerade sig på 17:e respektive 5:e plats. Geigert var med om att starta pokercommunityn Prosharks 2005 och driver även ett spelbolag inom pokerbranschen tillsammans med magikern Stefan Odelberg.

Karriären inom media startade 1993 på den lokala kanalen TV21 i Göteborg med direktsändningar varje dag i ett år. Efter det värvades han till TV4 av Jan Zachrisson för att leda underhållningsprogrammet Glöm inte tandborsten. Året därpå blev TV3 ny hemvist där han verkade i 7 år som programledare för bl.a. Nu eller aldrig (TV-program), Tur eller retur, Vad du vill, Absolut lördag m.m. Geigert har även jobbat med Com Hems direktsändningar (PPV) av Allsvenskan och Elitserien i 4 år med över 300 produktioner. Han arbetade som programledare och producent på Kanal Lokal.

Geigert arbetade som press- och arrangemangansvarig hos fotbollsklubben Örgryte IS där han bland annat varit med och utvecklat Studio ÖIS, klubbTV direkt på matcherna.