Johan Forssell

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Denna artikel behandlar den moderate politikern. För socialdemokraten Johan Forssell, se Johan Forssell (1855-1914).
Coat of arms of the Swedish Parliament.svg
Ledamot av Sveriges riksdag
Johan Forssell
Johan Forssell
Johan Forssell
Mandatperiod(er)
2010-
Parti Moderaterna
Valkrets Stockholms kommun
Uppdrag i riksdagen
Ordinarie ledamot
Ledamot i försvarsutskottet
Född 8 december 1979
Webbplats http://johanforssell.com

Carl Johan Henrik Forssell, född 8 december 1979 i Stockholm, är en svensk moderat politiker och riksdagsledamot för Stockholms kommun sedan valet 2010.[1]

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Johan Forssell är uppvuxen i Örebro och Stockholm. Han utbildade sig till civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm, där han även var talman för studentkårens fullmäktige. Forssell gjorde lumpen som Norrlandsjägare vid K4 i Arvidsjaur. Han har även skrivit rapporter åt Näringslivets tankesmedja Timbro, om bland annat LO och Konsumentverket.

Forssell gick med i Moderata Ungdomsförbundet 1992, där han i början var bland annat riksordförande för Moderat Skolungdom och distriktsordförande för MUF Stockholm. 2000 blev han invald i förbundsstyrelsen. På förbundsstämman den 20 november 2004 valdes han till ny förbundsordförande, efter avgående Christofer Fjellner.

Under mandatperioden 2006 - 2010 var Forssell först stabschef hos Fredrik Reinfeldt i Statsrådsberedningen och senare planeringschef i Moderaternas partiledning med ansvar för politikutveckling. Debattboken "Med blicken mot framtiden" gavs ut 2010 med Forssell som redaktör. [2] I valet 2010 stod Forssell på plats 9 på Moderaternas riksdagslista för Stockholms kommun. Han är ledamot av riksdagens försvarsutskott samt suppleant i näringsutskottet.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

Under sin tid i riksdagen har Forssell drivit frågor om hur soldatyrkets attraktivitet kan stärkas. Han har bland annat föreslagit införandet av premiesystem, möjlighet till certifierade studier och samverkan med arbetsmarknadens parter.

Forssell har också varnat för det ökande stillasittandet bland barn och för att hälsoklyftorna växer i samhället. Mer idrott och hälsa i skolan, bättre skolmat samt tillgång till bättre säkerhet för cyklister, har av Forssell pekats ut som viktiga lösningar.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Riksdagen: Johan Forssell (M), läst 2011-10-04
  2. ^ Med blicken mot framtiden. 2010. http://www.slideshare.net/moderaterna/med-blicken-mot-framtiden 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]


Företrädare:
Christofer Fjellner
Förbundsordförande,
Moderata ungdomsförbundet

2004-2006
Efterträdare:
Niklas Wykman
Företrädare:
Johannes Fabo
Riksordförande Moderat Skolungdom
1998-1999
Efterträdare:
Jonatan Forsberg