Julie Driscoll

Från Wikipedia
Julie Driscoll
Julie Driscoll (1968).
FödelsenamnJulie Driscoll
Född8 juni 1947 (76 år)
London, England
GenrerPop, R&B, jazz, folkrock, psykedelisk pop, jazzrock
RollSångare, skådespelare
År som aktiv1960-talet –
SkivbolagDiscus Music, Marmalade
ArtistsamarbetenBrian Auger, Keith Tippett, Working Week, Martin Archer

Julie Driscoll Tippetts, född som Julie Driscoll den 8 juni 1947 i London, är en brittisk sångerska och skådespelerska, känd för sina 1960-talsversioner av Bob Dylans "This Wheel's on Fire" och Donovans "Season of the Witch", båda med Brian Auger & Brian Auger and The Trinity. Hon och Auger hade tidigare arbetat i Steampacket med Long John Baldry och Rod Stewart.

"This Wheel's on Fire" nådde en femteplats i Storbritannien. Denna version kom att företräda den psykedeliska eran i brittisk musik. Driscoll spelade in låten igen i början av 90-talet med Adrian Edmondson som tema till en komediserie på BBC, Absolutely Fabulous.

Sedan 1970-talet har Driscoll koncentrerat sig på experimentell vokalmusik. Hon är gift med jazzmusikern Keith Tippett med vilken hon har samarbetat. Hennes namn är nu "Julie Tippetts", p.g.a. att hon använder den ursprungliga stavningen av sin makes efternamn. Hon deltog i Keith Tippetts storband Centipede som 1974 deltog i Robert Wyatts Theatre Royal Drury Lane konsert. Hon har släppt ett soloalbum, Sunset Glow, och var sångare i Carla Bleys album Tropic Appetites.

Senare under 1970-talet turnerade hon med sitt eget band och har spelat in låtar och framträtt som en av sångarna i "Voice", med Maggie Nicols, Phil Minton och Brian Eley.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]