Kärlekens vindar

Från Wikipedia
För den brittiska TV-serien som heter Seaforth i original, se Kärlekens vindar (Seaforth).
Kärlekens vindar
OriginaltitelHomefront
GenreDrama
Skapad avLynn Marie Latham
Bernard Lechowick
MedverkandeTammy Lauren
Kyle Chandler
Jessica Steen
David Newsom
Alexandra Wilson
Wendy Phillips
John Slattery
Harry O'Reilly
Sammi Davis-Voss
Sterling Macer Jr.
Guiliana Santini
Musik"Accentuate the Positive" med Jack Sheldon
Antal avsnitt42
Längd (per avsnitt)60 minuter
Antal säsonger2
LandUSA
SpråkEngelska
Sändning
OriginalkanalABC[1]
Originalvisning24 september 1991-
26 april 1993
Externa länkar
IMDb

Kärlekens vindar (engelska: Homefront) är en amerikansk dramaserie från 1991-1993, skapad och producerad av Lynn Marie Latham och Bernard Lechowick, i samarbete med Lorimar Television för ABC. Serien som sändes i två säsonger utspelar sig i den fiktiva staden River Run i Ohio åren 1945, 1946 och 1947, i svallvågorna efter andra världskriget. Serien följer några familjer som försöker pussla ihop sina liv efter krigsåren. Kärlek, svartsjuka, fördomar, klasskillnader och otrohet är några av de ämnen som serien behandlar och karaktärerna får brottas med att hantera. Seriens ledmotiv "Accentuate the Positive" skrevs av Johnny Mercer och framförs av Jack Sheldon.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Livet börjar återvända till det normala, andra världskriget är äntligen över och de inkallade kommer hem. Men snart märker man att allt inte är riktigt detsamma längre, världen är förändrad och det går inte att få tillbaka det som var. Männen ska nu återta sina arbetsplatser och kvinnorna förväntas återlämna sina erövrade arbeten och lydigt återvända till hemmen, men idéer om ett annat liv har börjat gro.

Hank Metcalf, Charlie Hailey och Robert Davis återvänder alla hem till sina familjer efter att ha kämpat i kriget, men vad väntar dem?

Hank friar till sin käresta men det visar sig att hon under tiden har förälskat sig i någon annan. Charlies fästmö Ginger väntar på att äntligen få gifta sig, men får på järnvägsstationen veta att Charlie har gift sig med en engelsk flicka under vistelsen i Europa. Robert kommer hem och känner sig förbittrad över hur afroamerikaner behandlades i kriget, och inte blir det bättre när han kommer tillbaka, även om hans far tror på förändring.

Några som får vänta förgäves är paret Sloan, deras son Mike kommer inte tillbaka. Däremot får de hem hans italienska fru, som väntar Mikes barn och gömmer en hemlighet. Paret Sloan gör allt för att bli av med sin svärdotter, och Mikes fästmö från innan kriget är inte heller glad åt överraskningen.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Vincent Terrace, ”4141 Homefront”, Encyclopedia of Television Shows, 1925 through 2010, McFarland & Company, 30 oktober 2011, ISBN 978-0-7864-6477-7.[källa från Wikidata]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]