Kalle Anka – mitt liv i ett äggskal

Från Wikipedia

Kalle Anka – mitt liv i ett äggskal (originalets titel: Buon compleanno, Paperino), är en serie om Kalle Ankas födelse och uppväxt skapad av Marco Rota. I Sverige är serien utgiven i ett album av Serieförlaget 1986.

Serien[redigera | redigera wikitext]

Serien tecknar en helt annan historia än till exempel Don Rosa gör i sina historier som Farbror Joakims Liv. I Rotas version hittas Kalle - direkt nyfödd ur ett ägg - av syskonen (Farbror) Joakim och Elvira (Farmor Anka) på en väg en sen kväll. Det är här som Farmor Anka döper den lilla ankungen till "Karl Magnus".

I serien finns ett flertal referenser i både text och bild till klassiska kortfilmer såväl som serier av både Al Taliaferro och Carl Barks.

  • Historiekod: I HBP 1-1

Albumet[redigera | redigera wikitext]

Kalle Anka - mitt liv i ett äggskal (ISBN 91-7912-005-9) är ett antologialbum utgivet av Serieförlaget 1986, med serien ovan som huvudserie i översättning av Stefan Diös. Albumet inkluderar även två avsnitt från 1960-talet om Kalles barndom och ungdom, författade av Vic Lockman och tecknade av Tony Strobl.

Innehållsförteckning[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Artikeln var, i den version den hade den 19 mars 2007, helt eller delvis hämtad från Seriewikin (hos Seriefrämjandet): Kalle Anka – mitt liv i ett äggskal