Karima Adebibe

Från Wikipedia
Karima Adebibe
Karima Adebibe as Lara Croft.jpg
Karima Adebibe som Lara Croft 2006
FödelsenamnKarima Adebibe
Född14 februari 1985 (39 år)
FödelseplatsStorbritannien London, England, Storbritannien
Längd174 cm
Mått84/32 - 66/26 - 91/36[1]
HårfärgMörkbrun
ÖgonfärgGrön

Karima Adebibe, även känd som Karima McAdams, (född 14 februari 1985 i Bethnal Green, Borough of Tower Hamlets, London) är en brittisk fotomodell och skådespelare. Adebibe är född i Storbritannien med irländsk, grekcypriotisk och marockansk härkomst och växte delvis upp i Tanger.

Adebibe är mest känd för att mellan 2006 och 2008 varit anlitad av Eidos Interactive som den officiella modellen för dataspelsfiguren Lara Croft, den sjunde i raden, och hon deltog i marknadsföringen av Lara Croft Tomb Raider: Legend och Lara Croft Tomb Raider: Anniversary på mässor och i olika mediaframträdanden. Eidos ersatte Abedibe under 2008, innan lanseringen av Tomb Raider: Underworld, med gymnasten Alison Carroll.

Hon medverkade i en mindre roller i långfilmerna Alien Vs. Predator 2004 och Sherlock Holmes: A Game of Shadows 2011 samt i tv-serierna Vikings i två avsnitt som bysantinska helgonet Kassia och har en av huvudrollerna i Deep State.

Adebibe är tillsammans med rapparen Professor Green, vars barn hon väntar.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Karima Adebibe, tidigare version.

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]