Laddhybrid

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

En laddhybridbil (på engelska plug-in hybrid, PHEV) är en hybridbil som även kan laddas från det fasta elnätet och köras helt på el kortare sträckor. Batteriet är betydligt större än i en vanlig hybridbil.

Kinesiska företaget BYD Auto var först ut med försäljning av serietillverkade laddhybrider.[källa behövs] Försäljningen av den första modellen BYD F3DM startade 15 december 2008. Inledningsvis såldes den bara i Kina men planer finns[när?] på försäljning även i EU och USA.

Toyota har utvecklat en laddhybridversion av tredje generationen Prius. Den är utrustade med litiumjon-batterier, som kan lagra något mer energi än nickel-metall-hydrid-batterier. Prius laddhybrid har en räckvidd på 20 km med ren eldrift, vilket gör att den då klarar omkring 75 % av alla pendlingsresor i Sverige till och från arbetet. Toyota har valt att dimensionera batterierna så att de har tillräcklig lagringskapacitet för de flesta bilresor, utan att de behöver vara onödigt stora och tunga. Batterierna kan också laddas upp med vanlig hushållsel på bara 90 minuter.

Flera konceptbilar med laddhybridteknik har visats varav Chevrolet Volt är den mest kända.[källa behövs] Den kan köras upp till 64 km i varmt klimat helt på el, därefter startar förbränningsmotorn automatiskt. Bilen kan laddas i ett vanligt vägguttag och laddningen tar ca 6 timmar. General Motors uppgav då att Volt skulle sättas i produktion 2010.

Då vanliga miljövänner [vilka?] tröttnat på bilindustrins löften om vad som komma skall, har flera företag börjat marknadsföra olika lösningar för att konvertera bilar som redan har tekniken med batteridrift som komplement till förbränningsmotordrift. [källa behövs]

Se även[redigera | redigera wikitext]