Lars-Åke Krantz

Från Wikipedia
Lars-Åke Krantz
Född1957
Medborgare iSverige
SysselsättningFörfattare, journalist
Redigera Wikidata

Lars-Åke Krantz, född 29 november 1957, är en svensk frilansjournalist uppväxt i Ullånger i Ångermanland. Han har medverkat i flera olika motortidningar.

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Journalist[redigera | redigera wikitext]

Krantz skrev tidigare i Wheels Magazine men flyttade över till Bilsport Classic 2004. Han har publicerats i Nostalgia, Retro, Trucking och Bilsport. 2008 blev han chefredaktör för en egen tidning med namnet Classic Börsen och skrev även parallellt i både Bilsport Classic och Classic Börsen. I januari 2014 startade han webbtidningen Worldkustom tillsammans med Mats Carlsson, som sedan tidigare driver internetsidan www.usabil.nu.[1] Ett år senare slutade Krantz som frilansare hos andra papperstidningar för att satsa helt på Worldkustom.

Krantz har gett ut fyra krönikesamlingar samt en bok om brandmannen Lasse Gustavson; boken har översatts till norska och finns även som talbok.[2]

Motorträffar[redigera | redigera wikitext]

Krantz är speaker på motorträffar med företrädesvis amerikanska bilar.[3] Han är den ende som varit huvudspeaker på samtliga Sveriges tre största träffar, Classic Car Week i Rättvik, Power Meet i Västerås, Wheels Nationals i Stockholm och Västerås Summer Meet. År 2008 startade Krantz en ny form av bilshow, Krantz Challenge, där bilar tävlar mot varandra i skönhet och charm i en utslagningsstege hämtad från dragracing.[4] 2015 blev Lars-Åkes bilshow Krantz Challenge störst i Sverige, geografiskt och till antal, med nio tävlingar under sommaren spridda från Trelleborg i söder till Gällivare i norr.

2009 startade Krantz ett eget klädmärke med en retrojacka i skinn. Den benämns allmänt "Krantzjackan" [5], och 2011 kom en damversion av den.

Musiker[redigera | redigera wikitext]

2007 bildades countryrockbandet Krantz & Krantz med i huvudsak familjemedlemmarna.[6] År 2011 släppte bandet Krantz & Krantz sin första CD-skiva, och 2015 spelade delar av Krantz & Krantz i USA med Peter Jezewski på bas.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]