Salt och Peppar

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Lasse Sandborg)
Salt och Peppar
BakgrundSverige Sverige
GenrerFunk, soul
År som aktiva19691972
Medlemmar
Michael Johansson, Lasse Westmann,
Mats Westman, Lasse Sandborg,
Stefan Möller, Leif Rundqvist,
Benny Svensson, Gunnar Marin,
Frank Corvini, Ole Olsen,

Salt och Peppar (Salt and Pepper) var en svensk musikgrupp som bildades 1969 och upphörde 1972. Gruppen var en supergrupp som förutom framträdanden i Sverige turnerade i England, USA och Mexiko.

1970 spelade de in en rosad live-LP på inneklubben Alexandra i Stockholm, på Bengt Palmers skivbolag Blueberry Records. Salt och Peppar var det första bandet som låg under EMA - tidigare Stockholms Konsertbyrå. Deras musik var inspirerad av funk och soul och hade influenser från grupper som Chicago och Blood, Sweat & Tears. Gruppen gjorde två svenska plattor och hade två låtar som låg på listorna, dessa var Vinden ger svar och Runt hela vår värld.

Salt och Peppar medverkade i 10 direktsända TV-program under åren, däribland Hylands Hörna 1970. Delar av Salt och Peppar var också med i husbandet i Opp o Poppa från Skansen.

Medlemmar i gruppen var Michael Johansson, Lasse Westmann, Mats Westman, Lasse Sandborg, Stefan Möller, Leif Rundqvist, Benny Svensson, Gunnar Marin, Frank Corvini och Ole Olsen. Lasse Westmann var sångare under gruppens turné i Mexiko 1971.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  • Svenskt POP-Lexikon/Roland Ferneborg/Ema-Telstar/